Popularni postovi

Nemate posao,u krizi ste,zarada za ono osnovno

  
Idete ulicom i vidite na nekoliko mjesta se prodaje sladoled,milsite ma ko bi to radio,kako,ko pravi sladoled ,pokvariti će se i sl.Onaj koji to radi i ne želi konkurenciju,on zarađuje solidno,ne misli se što će večerati ili koje će cigarete pušiti ili da li ima novca sutra za izlet.
Dobro nemojte to ,iako se može i preko nekih firmi koje prodaju sladoled dobiti sve besplatno samo da se radi,prodaje.Ali eto ,idemo dalje.U istoj ulici čovjek sjedi prodaje košpice ,ove-one,pitam ga koliko zarađuješ dnevno,kaže dovoljno,a kada je tekma i do 100 eura,a što ti je to u kesama bijelo,šampinjoni?nisu kaže,to su gljive mliječnice,kesa 2 KM,ja nabrao jutros rano,svježa roba.
Ima tih kesa bar dvadeset oko njega.Kaže sve se proda,ko će zbog dvije marke ići u šumu.Dalje u ulici,jedna djevojka pravi palaćinke,gužva da ne možeš prići,odmah do nje i pomfrit isto tako nekičekaju na red,svi čekaju da budu gotovi pomfriti iz dvije friteze,pa računaj koliko zaradi kada je jedan mali fišek pola KM.I na kraju ulice djed prodaje jagode , trešnje i borovnice,ovo je sve bilo baš jučer u jednoj ulici.Kaže djed kupi na veliko od domaćina nekog koji to sve uzbere svježe i domaće ili šumsko i on prodaje, jedan kg od 2-5 KM,kaže svaki dan sve što ima proda.Trlja ruke i uživa.
Ovo je dio priče iz jedne ulice,a u svakoj ulici ima ovakvih i drugih prodavaca sa sasvim drugom robom koliko želite.Još jedno da dodam,čovjek skuplja romane i časopise,prodaje po marku kaže svaki dan je dobar barem 30 KM,svi koji ga znaju i znaju čime se bavi prodaju mu romane ili mu ih poklone,posao dobro ide.
Radi na pijaci tako da ga niko ne dira ,jer nikomem ne smeta.
Kaže najviše gospođe kupuju ljubavne romane a djeca crtane ,dok časopise kupuju svi.Zatim dolazi pečenjci-varenjci pa onda kesten,sve to ide ko halva ,ko ne radi a ima volju, evo posla.Itd.

tags:tražim posao,neradim,ne radim a trebam posao,u krizi sam nemam posla,šta da radim,tražim posao,bilo koji posao radim,biznis-posao

1 comment:

  1. Dear Sir / Madam

    Nudimo privatni, Božić, komercijalne i osobne Krediti s vrlo minimalan godišnje kamatne stope kao niska kao 3% u roku od 1 godine do 50 godina rok otplate trajanje na bilo kojem dijelu svijeta. Mi dati kredite u rasponu od $ 5.000 do $ 100.000.000 USD. Naši dobro krediti osigurani su za maksimalnu sigurnost je naša priority.Interested osobe trebaju me kontaktirati putem
    Zajmodavac Ime: Velečasni Jack Parkson
    Vjerovniku's E-mail: mountainloanagency2@gmail.com

    ZAJMOPRIMATELJA INFORMACIJE
    Imena:
    Država:
    Adresa:
    Dob:
    Fax Number:
    Matični broj:
    Zanimanje:
    Sex:
    Mjesečni prihod:
    Iznos je potrebno:
    Zajam Trajanje:
    Kratak opis pojedinačnih:

    Srdačan pozdrav,
    Velečasni Jack Parkson

    ReplyDelete

PageRank Checker