Popularni postovi

Radnik na privremenom radu



Ako želite raditi u inostranstvu:
 Poslodavac mora podnijeti zahtjev za zapošljavanje građanina izvan EU-a od svojih ureda za zapošljavanje. Tu je i sve više informacija i prijavnica ... 
Možete dobiti radnu vizu u Njemačkoj ako poduzmete sljedeće korake:
1. Imate ugovor o školovanju ili ugovor o radu za slobodno radno mjesto u Njemačkoj.
2. Vaš budući poslodavac će se u centru za zapošljavanje (Jobcenter)  u Njemačkoj  pobrinuti za  Vašu radnu dozvolu. Tamo mora biti potvrđeno  sljedeće:
· da niko iz Njemačke ili EU nije podoban za to slobodno radno mjesto.
· uslovi rada su isti kao i za Nijemce. Konkretno to znači da morate zarađivati onoliko koliko bi zaradio Njemac za isti posao.

Euro pruža i stvara najmanje 10 novih radnih mjesta,radnik će dobiti dozvolu boravka. Ukoliko nisu ispunjeni ovi uvjeti, jedan test je postojanje prevladavajućeg ekonomskog ili specifičnog regionalnog interesa, o učincima na gospodarstvo, kao i osigurati financiranje.
Iznimke unutar uskih granica za neke posebne stručne skupine s posebnim kvalifikacijama; Na primjer, za nastavnike za dodjelu učenje jezika i specijalitet šefa kuhinje, znanstvenici, menadžeri, savjetnici, medicinske sestre, umjetnike, umjetnike, modne modela, profesionalni sportaši i treneri.
Dodatni Izuzeci postoje, ako njihova zemlja podrijetla imaju ugovor  sa Saveznim uredom rada koji imaju zatvoren broja radnika, sezonskih radnika i radnika žetve i radnika pomoćnika.

tags: gastarbeiter, pomoćnici ureda rada,

No comments:

Post a Comment

PageRank Checker