Popularni postovi

Kako smanjiti stres na poslu

Svi mi koji radimo na poslu ,vjerujem da smo pod raznim i stalnim stresovima.Neke od njih i ne osjećamo ,ali kada ih se nakupi više tada pukne i mi smo gotovi,od posla taj dan nema ništa.
Može se stres na poslu svesti na minimum.
Morate sebi nagoditi ,svom mozgu upriličiti neko zadovoljstvo tako da na vrijeme možete izbjeći stres.Neka ispred vas bude jedna slika koja vam je veoma draga,ili na slici boje koje volite.Možda imate pjesmu u mobitelu koja vas kod kuće odmara,kada osjetite da će se desiti ono,a vi iskoristite mogućnosti koje ste pripremili.

Ako ipak ne upali ovo sve navedeno prvo duboko udahnite i polako izdahnite pa probajte da otpjevate neku vama dragu pjesmu na glas i ako imate mogućnost na poslu da  vrisnete ili se glasno nasmijete to daje odušak vašem mozgu i srcu i sigurno ćete tada izbjeći stres.

Ima više metoda koje mogu pomoći kako biste smanjili stres na poslu,ako vam se desi da nijedna od navedenih metoda ne spriječi stres.
Tada vam je neophodna šetnja,bilo kakva i bilo gdje .Najbolje je u obližnji park,pozabavite se osobama u parku gledajte što rade djeca  ili psi i mačke,ptice.Nekome od njih slobodno pridjite i kažite par lijepih riječi.
Ako ne možete izaći s posla na minut, tada u hodniku ili drugoj kancelariji razgovarajte s nekim vašim poznanikom ili kolegom.Ispričajte mu vic ,nasmijte se i opustite,ponudite mu ili njoj žvaku ili bonbon tako će prije stres otići od vas ,.nestati.
Kod stresa na poslu dobra je i tjelovježba kratka ali korisna.Zatim, meditirajte i zamislite kako ste negdje na lijepom mjestu,možda plaži  ili plivate ,skijate i td.
Ako ste religiozni pomolite se za čas i zaželite da vam stresovi ne prilaze.
Pozovite voljenu osobu i kažite da je volite,nasmijte se  i uzmite u rad neki lakši posao za početak dok se  dovoljno ne opustite.
I na kraju ako ništa ne pomogne izbrojite do 10  duboko udahnite i izdahnite i recite sebi da ste dobro ,smireni ste  i dobro se osjećate.

No comments:

Post a Comment