Popularni postovi

Dobra plaća u državnim ustanovamaPosao raditi privatno ili u državnoj ustanovi je kao nebo i zemlja razlika.U svemu.Privatnik te goni , kako narodna poslovica kaže" Ko Bog maglu" a para nigdje ili sasvim malo da preživiš.Prvo da on sebi kupi djipa ili okca,vilu,jahtu, pa njegova supruga pa djeca dok se izredaju  i tako dalje dok ne dodje radnik na red.
Ipak ima posla ali ko da više njegov je.Ko nema ulog taj nema posla,ima ali onog što ga niko neće.Plaća 300-400 KM ili je 700 KM ali nema spavanja iscijedi te do kraja kod kuće nisi ni zašto. Ulog je kako se priča okolo i iz dobrih izvora a i iz novina od 5 hiljada KM pa do boljeg posla treba od 15 do 20 hiljada KM.Izda se oglas ili konkurs a već se zna ko će biti primljen.Svi su izgleda korumpirani i to bi trebalo legalizovati,jer su i statistike evropske pokazale da je ova država medju najkorumpiranijim.A i druge nisu ništa bolje.Sve to piše u novinama i priča se u kafanama,kafićima,u kućnim posjetama prijateljima,ali malo ko će to javno iznijeti.Neko se pohvali kod drugova,prijatelja poznanika da je platio5 ili 15 hiljada KM ili su mu tražili 20 hiljada ali nije imao i tako dalje.Čak i kada sud poništi konkurs i obnovi ga ,nikom ništa sve se zataška.U svakom oglasu u dnevnim novinama ima posla,moj posao na internetu stranica nudi posao,na ulici vidiš onaj se zaposlio čuješ susjed sada radi u dobroj državnoj ustanovi plaća na hiljade,kako se oni snadju a drugi ne znaju ili nemaju nikog ko će im reći što da urade,imaš fakultet i već si godinama konobar napravite udruženje i borite se ili skupljajte novac i izvlači slamku da kupite prvom na listi posao,on će to vratiti kada se zaposli  i tako dalje kroz igru do posla.
Ne bi znao čovjek kako već da pokuša  a što to nije sve pokušao da nadje dobar posao,da i njegova djeca mogu reći meni babo kupio novo biciklo,računar  i sl.I tako život ide dalje.Tražim posao ba.

tags:državni posao,tražim posao.ba,

1 comment:

  1. Oglasi posao u Srbiji i inostranstvu.
    Ponude za posao od strane firmi, poslodavaca i agencija za zapošljavanje. Tražite posao? Mojtrg.rs je pravi sajt za Vas. Najlakše i najjednostavnije na Mojtrg.rs tražite posao po kategorijama: administracija, građevinarstvo, ugostiteljstvo, poljoprivreda, informaciona tehnologija...Radna mesta u Beogradu, Novom Sadu Nišu.....

    ReplyDelete