Popularni postovi

Služba za zapošljavanje/Sajam zapošljavanja 16. decembra/ u SarajevuJavna ustanova "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" organizuje Sajam zapošljavanja koji će 16. decembra od 10 do 16 sati biti održan u Centru Skenderija.
Učešće na Sajmu potvrdile su 43 firme, koje su iskazale potrebu za zapošljavanjem 400 radnika različitih zanimanja.

Prethodna dva sajma organizovana 2007. i 2008.  posjetilo je više od 15.000 građana, a neposrednim kontaktom poslodavaca i nezaposlenih zaposlilo se 700 osoba. 
Dok će se među 15 zanimanja visoke stručne spreme tražiti ukupno 85 radnika, samo u stavci "nekvalifikovani radnik" se traži 60 radnika, dok je iskazana potreba za ukupno 82 polukvalifikovanih i nekvalifikovanih radnika.

Poslodavci će na Sajmu tražiti i 144 kvalifikovana i visokokvalifikovana radnika, od čega najviše prodavača, konobara i šankera, tesara i izolatera. Među zanimanjima srednje stručne spreme traži se 77 radnika, od čega najviše ekonomskih i saobraćajnih tehničara te medicinskih sestara. 

Od zanimanja više školske spreme traži se samo 13 ekonomista i tri inžinjera građevine, dok su među zanimanjima visoke stručne spreme najtraženiji diplomirani ekonomisti, pravnici i inžinjeri elektrotehnike te diplomirani žurnalisti.


Fena / BH Telecom
,Sarajevo-x.com

tags:zapošljavanje,tražim posao,nađi posao,nudim posao,sajam zapošljavanja,

No comments:

Post a Comment