Popularni postovi

Posao za invalide u FBiH

 Posao za invalide u F BiH koji je već pokrenut u nekoliko zadnjih godina sada evo opet su sredstva odobrena.

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom objavit će sutra, 16. marta 2022. godine, Javni poziv za novo zapošljavanje i samozapošljavanje osoba sa invaliditetom u iznosu od 6.000.000 KM, kao i za programe održivosti zaposlenosti osoba sa invaliditetom u iznosu od 3.250.000 KM.

Najavljene su i prezentacije na koje su pozvani predstavnici svih kantonalnih institucija, lokalnih samouprava, javnih preduzeća i ustanova, privatnih preduzeća, Udruženja poslodavaca, Privredne komore, Obrtničke komore, udruženja osoba sa invaliditetom, poslodavci, osobe sa invaliditetom, te svi ostali zainteresirani.Cilj javnih prezentacija je dati odgovore na pitanja, razjasniti nedoumice, pa čak i razgovarati o strahovima poslodavaca koji proizlaze iz nedostatka iskustva ili informacija što to zapravo znači zaposliti osobu sa invaliditetom ...

Tako da oni koji su već imali posao vezano za ovaj fond mogu opet aplicirati kao i oni koji su tek saznali za posao za invalide a za detalje najbolje se javiti u Biro rada u svojoj općini.

Tags:biro,zapošljavanje,invalidi,posao,samozapošljavanje invalida,

No comments:

Post a Comment

PageRank Checker