Popularni postovi

EU traži radnike

Poslije Njemačke i Danska se oglasila .Potrebno je više radnika raznih profila.Berlin otvorio Pandorinu kutiju, pa će njegov primjer slijediti i druge evropske zemlje. Cilj ovih mjera su radnici izvan EU (s obzirom da unutar EU već postoji sloboda kretanja i rada), što će žestoko pogoditi države poput BiH, koje se već suočavaju s masovnim odlaskom stanovništva.
Mladi odlaze u potrazi za poslom ali i za boljim životom i bore se za budućnost svoje djece.U BiH će ostati samo starci i po neki Bosanac i Hercegovac ono iz inata.
A ovo porućuje Danska:Dansko ministarstvo rada saopštilo je da nedostatak radne snage prijeti da ugrozi ekonomski rast te države. Ključ plana danske vlade je prilagođavanje takozvane „šeme plaćanja“, što je odredba koja omogućava kompanijama zapošljavanje osoba izvan EU i EFTA-e (koju čine Švicarska, Norveška, Lithenšajn i Island) ako isplaćuju plate u određenoj visini. Ta granica se sada spušta sa 418.000 na 330.000 kruna.
Zato oni koji ne uspiju u Njemačkoj imaju šansu i drugdje u članicama EU.Osim Njemkačke znači tu je Danska koja nudi posao te kako je već objavljeno i Norveška,Island,Lihtenštajn i Švicarska.
Međutim poslai ima i drugdje i to u Češkoj momentalno nedostaje 300.000 radnika, a sličan je primjer i s drugim državama. Alli manjak radnika bilježi i susjedna Hrvatska.
Tražim posao  pa evo posao,traži preciznije objašnjenje ili one koji su već otišli a vi ih poznajete oni će dati garanciju za vas i vi idete.Sretno.

tags:posao u Danskoj,posao u Njemačkoj,tražim posao,radnike tražim,

No comments:

Post a Comment

PageRank Checker