Popularni postovi

Da li Američka banka je pred bankrotom

 Američka banka na rubu propasti.Da li će bankrotirati ,vjerovati je da neće jer od nje zavisi mnogo toga u americi.Problemi u bankarskom sektoru pojavili su se u SAD-u prošlog tjedna kada je Silicon Valley Bank (SVB), 16. najveći zajmodavac u zemlji, propao u najvećem bankrotu jedne američke banke od 2008. godine. Dva dana kasnije uslijedio je propast njujorške Signature banke.U isto vrijeme potpredsjednik Europske središnje banke (ECB), Luis de Guindos, rekao je da je bankarska industrija u Europi otporna i da su europske banke “ograničeno izložene institucijama SAD-a”.

Problemi u bankarskom sektoru pojavili su se u SAD-u prošlog tjedna kada je Silicon Valley Bank (SVB), 16. najveći zajmodavac u zemlji, propao u najvećem bankrotu jedne američke banke od 2008. godine. Dva dana kasnije uslijedio je propast njujorške Signature banke.


Vlasti su uskočile kako bi zajamčile depozite iznad uobičajenih ograničenja, ali financijska su tržišta i dalje nestabilna.
Iz tog razloga je nekoilicina velikih američkih banaka ubacila 30 milijardi dolara u First Republic, regionalnu američku banku kojoj je prijetio kolaps.Iako je todovelo je do rasta dionica First Republica za više od 20%, ali je dovelo i do prekida trgovanja. Nešto kasnije rasprodaja je ponovno započela, što je znak da je i dalje briga na snazi. Kako će se završiti da li će ova američka banka bankrotirati vidijet ćemo uskoro.


Tags:američka banka,bankrot,dionice,

No comments:

Post a Comment

PageRank Checker