Popularni postovi

Raditi ali šta?





Uvod u priču:Ovako radi jedno od većih preduzeća u BiH,Bijeljinski Spektar drink, preduzeće za preradu voća i povrća, ovih dana otkupljuje jabuke i kupus koji će ići u izvoz. Kiseli kupus plasirat će se na tržište BiH i Crne Gore, a sokovi od jabuka, kao i ostali proizvodi ovog preduzeća, naći će se na tržištima više evropskih zemalja. Za ovu sezonu planiran je otkup 600 tona jabuka po cijeni od 15 feninga za kilogram, te 200 tona kupusa po cijeni od 25 feninga za kilogram. 
Spektar drinkA otkupljeno 50 tona šljive po cijeni od 40 feninga za kilogram, što je upola manje od planiranog, ali zahvaljujući zalihama preduzeća, plan proizvodnje bit će realiziran. Spektar drink zapošljava stotinu radnika i još odolijeva ekonomskoj recesiji i uspijeva zadržati svoje mjesto na domaćem i stranom tržištu. 
Oni koji uzgajaju voće i povrće mogu svoje proizvode ovdje prodati ili u nekim drugim sličnim preduzećima ili otkupnim stanicama širom Balkana.Ovdje je kao primjer nevedeno ovo preduzeće,a ovakvih preduzeća ima više na području Balkana.
Uz ovo ko uzgaja voće i povrće dobiva i poticaj kojim vraća uloženi novac tako da se ovaj vid rada i zarade u potpunosti isplati,posebno ako se zna iz iskustva ,da se voće i povrće može prodati i za veću cijenu od ponuđene na veliko kao i na malo na pijacama ,za ovu činjenicu imaju mnogi iskustvo i svi su zadovoljni.

tags:otkupljuje,uzgaja,preduzeće,

No comments:

Post a Comment

PageRank Checker