Popularni postovi

Poticaj za pčelare

Poticaj se ove godine daje i na pčele.Općina Visoko je javnim pozivom je pozvala sve koji ispunjavaju uslove  da se jave a evo kako stoji u javnom pozivu:Pozivaju se fizička lica koja imaju registrovanu poljoprivrednu djelatnost kao osnovno zanimanje sa sjedištem na području općine Visoko, kao i lica koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i upisana su u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) koja imaju prebivalište na području općine Visoko da mogu podnijeti zahtjev za poticaj za držanje pčelinjih zajednica.
Pravo na ostvarivanje poticaja imaju fizička lica koja imaju registrovanu poljoprivrednu djelatnost kao osnovno zanimanje, kao i lica koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i upisana su u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG).

 Pravo na podršku imaju uzgajivači pčela koji su vlasnici minimalno 10 aktivnih pčelinjih zajednica, a maksimalno 20 aktivnih pčelinjih zajednica. Pravo na podršku imaju samo uzgajivači pčela koji su članovi nekog od aktivnih udruženja pčelara sa područja Zeničko-dobojskog kantona i koji su izmirili obaveze prema udruženju u zadnje tri (3) godine. To dokazuju potvrdom udruženja pčelara čiji su član. Iznos premije je 7 KM/pčelinja zajednica.

i tako dalje.Još sutra se može prijaviti ko ispunjava ove sulove.

tags:poticaj pčele,javni poziv,

No comments:

Post a Comment

PageRank Checker