Popularni postovi

Pilići i koke nosilje ili....Pilići ili koke nosilje ili oboje.Ko ima uslove može se raditi na ovom poslu,isplativo je posebno ako imate na umu da biste za neku firmu hranili piliće,ulog je veliki ali i zarada.Ako biste išli ina piliće na malo tada je zarada mala ali posla uvijek ima plus koke nosilje i eto ga svaki mjesec penzija.
Međutim tu se može razviti posao ugovor sa nekim ko bi otkupio vaše piliće,to je sve češće na tržištu,kod nas se ovi ljudi zovu nakupci,kupi gotov proizvod i nosi da negdje proda.S njim se dogovori koliko će uzimati sedmično i tako se uklapate za dalji rad.ovo mi je dala jedna osoba koja je iz dosade počela raditi sa kokama nosiljama,te pilići,sada i ćurke,tako malo posla ima a novca uvijek.
Osim navedenog ova porodica je stigla da nabavi plastenik400 m2,maline evo dvije godine i već u sezoni moraju naći po 10 radnika za branje malina,a sve se krenulo od ništa tj.malog uloga  sada je tu i poticaj.Sjećam se jesenas oni prodaju maline na veliko jer dolazi kamion i vozi dalje robu,gužva im pred kućom hoće i oni sitni trgovci da kupe nešto kako bi zaradili a tu su i komšije koji hoće na malo.Čovjek se izgubio u poslu,jedni hoće maline,drugi jaja treći piliće.Sada razmišlja i o nekim novim poslovima da li će to biti cvijeće,jabuke ili nešto drugo vidjet ćemo.Zanimljivo je da čovjek radi u firmi i ima vremena i kod kuće sve ovo da stigne.
.

tags:pilići,posao,
.

1 comment:

  1. Oglasi posao u Srbiji i inostranstvu.
    Ponude za posao od strane firmi, poslodavaca i agencija za zapošljavanje. Tražite posao? Mojtrg.rs je pravi sajt za Vas. Najlakše i najjednostavnije na Mojtrg.rs tražite posao po kategorijama: administracija, građevinarstvo, ugostiteljstvo, poljoprivreda, informaciona tehnologija...Radna mesta u Beogradu, Novom Sadu Nišu.....

    ReplyDelete