Popularni postovi

Dani organske proizvodnje Visoko 2010razni ručni radovi ,može i po naruđbi


Med i propolis idu ko halva


Prije par dana ova manifestacija je priređena u Zenici i Travniku ,danas u Visokom a sutra u Brezi.Dani organske proizvodnje Visoko 2010 naziv je današnje manifestacije.Tu su se sastali razni izlagači iz cijele BiH ,oni prodaju i reklamiraju svoje proizvode ,sve je to domaća  i prirodna hrana,ljekoviti čajevi,med,sokovi,džemovi,pekmezi,sirće,heljda jastuci, tjestenine od heljde,mehlemi, sirevi ,voće i povrće i mnogi drugi domaći proizvodi.Zašto ne proizvoditi domaće sirupe sokove od jabuka,borovnice,drijena,maline crvene i crne divlje i domaće itd,posao nije težak i isplati se.Ove fotke će malo više dočarati sve navedeno.


ovako je sve počelo
izvedbe od stakla,neobične boce,čaše,....

Dani organske proizvodnje Visoko 2010,manifestacije organske hrane Zenica,Travnik,Visoko,Breza,čajevi,med,sokovi,džemovi,pekmezi,sirće,heljda jastuci, ZEPS 2010, II dio
Poruka svim firmama,velikim i malim:Vanjskotrgovinska komora BiH kao koordinator Evropske poduzetničke mreže u BiH poziva sve domaće firme iz metalnog sektora na jednodnevno poslovno povezivanje sa međunarodnim i domaćim partnerima koje će se organizovati 6. oktobra 2010. godine u sklopu 7. zeničkog međunarodnog sajma metala u Bosni i Hercegovini - ZEPS Intermetal u Zenici.
ZEPS Intermetal sajam je prepoznat kao mjesto za efikasno poslovno promoviranje domaćih i stranih preduzeća. Svake godine, ZEPS privlači sve više izlagača iz različitih zemalja i posjećuje ga sve više i više ljudi (očekuje se dolazak nekih 60-70 hiljada posjetilaca). Iz odgovora dobijenih od izlagača u 2009. godini (70,1% anketiranih je uspostavilo nove kontakte, 16,5% je stupilo u predugovorne odnose, dok je 9,1% potpisalo nove ugovore), jasno je zbog čega ZEPS postaje vrlo privlačno mjesto za domaće, ali i firme iz EU.
Koristi za učesnike
Poslovno povezivanje je događaj namijenjen uspostavljanju veza između metaloprerađivača iz BiH i potencijalnih partnera iz regiona i EU. To je izuzetna prilika za pronalažanje odgovarajućih i pouzdanih poslovnih partnera koji proizvode visokokvalitetne komponente i proizvode po konkurentnim cijenama. Posebna pažnja biće posvećena sljedećim sektorima: elementi metalnih konstrukcija i alati, aluminijumski profili i stolarija, te automobilska industrija.
Treba dodati na sve ovo da će tu biti i drugih firmi iz raznih zemalja ,gdje će svako moći naći nešto zanimljivo i što bi mogao da radi.Pa sretno.
Savjet plus:I oni koji nemaju firmu mogu doći vidjeti,raspitati se,ulog ne mora biti veliki,početak je težak ali i sjedenje kod kuće ne vodi ničemu.

ZEPS 2010,firme,poslovniohn partnera,metalnih konstrukcija i alati,zeps 2010

ZEPS 2010Sajam će trajati od 5-10.10.2010.g. u Zenici


Na dosadašnjih 16 generalnih bh sajmova učestvovalo je 8.178 izlagača,

a obišlo ih je 1.125.438 posjetilaca.
PROGRAM IZLAGANJA - sajamski blokovi - SB

 • SB 1 - Kolektivno izlaganje
 • SB 2 - Rudarstvo: oprema i tehnologije
 • SB 3 - Građevinarstvo: materijali, mašine, alati, projektovanje
 • SB 4 - Proizvodnja i prerada metala
 • SB 5 - Mašinogradnja
 • SB 6 - Saobraćajna sredstva: auto-industrija, šinska i druga vozila i plovila; dijelovi, oprema, pneumatici, goriva, maziva
 • SB 7 - Elektroindustrija: energetska i procesna oprema, aparati, komponente; telekomunikacije; audio i video uređaji
 • SB 8 - Informatika: hardver, softver i projektovanje
 • SB 9 - Šumarstvo i drvoprerada: šumske mašine i oprema, industrija namještaja, celuloze i papira
 • SB 10 - Hemijska industrija: bazna hemija; sredstva za pranje i čišćenje; plastika i guma
 • SB 11 - Medicinska oprema, farmacija i kozmetika
 • SB 12 - Grafika, izdavaštvo, foto oprema
 • SB 13 - Tekstil, koža, obuća
 • SB 14 - Poljoprivreda i prehrana; ambalaža i ambalažni materijali; oprema za ugostiteljstvo
 • SB 15 - Široka potrošnja
 • SB 16 - Sport, rekreacija, turizam
 • SB 17 - Banke; osiguranja; agencije
 • SB 18 - Ekotehnologija: oprema i projektovanje; komunalna higijena
 • SB 19 - Zaštita i sigurnost: mehanička, elektronska i protivpožarna; zaštitarske agencije; specijalizovana oprema za policiju i agencije
 • SB 20 - Maloprodaja

plan_sajmista_za_2010_ispravljeni_eng.jpg

Sajam poljoprivrede "Agros 2010"

Četrnaesti međunarodni sajam poljoprivrede "Agros 2010" biće otvoren u srijedu, 8. septembra, u Banjaluci gdje će biti predstavljeno više od stotinu izlagača iz oko deset država, najavio je danas komercijalni direktor Banjalučkog velesajma Goran Savić. Savić ...
... je izrazio zadovoljstvo što se, uprkos ekonomskoj krizi, veliki broj izlagača odazvao pozivu da učestvuje na sajmu.

On je rekao na konferenciji za novinare da će biti organizovani i popratni tematski sadržaji, okrugli stolovi i predavanja posvećena oblastima kao što su pčelarstvo i proizvodnja meda, ratarstvo i povrtlarstvo, te stočarstvo.

Predstavnik izlagača iz Mađarske Laslo Halas rekao je da izlagači iz te zemlje već drugu godinu organizovano učestvuju na "Agrosu", te da će ove godine se predstaviti 20 mađarskih kompanija.

On je naveo da će anj mađarski učesnici sajma predstaviti i u sektorim poljoprivredne mehanizacije, proizvodnje mlijeka, tehnologije proizvodnje povrtlarstva i voćarstva.

Sajam će biti otvoren u srijedu, 8. septembra, u 11.00 časova i trajaće do 12. septembra.

Za korisnike kartica UniCreditCard

Obročna otplata bez kamata i naknada
Odaberite najjednostavniji i najpovoljniji način plaćanja na rate: bez kamata, naknada i dodatnih troškova!
Obročna otplata bez kamata i naknada - mogućnost kupovine robe i usluga na rate za korisnike kartica UniCreditCard programa:
 • VISA Classic s odgodom plaćanja,
 • MasterCard revolving i
 • VISA revolving.
Kako plaćati na rate?
Jednostavno i brzo putem EFT POS terminala na posebno označenim prodajnim mjestima! Prilikom plaćanja karticom odaberete broj rata na koji želite kupiti proizvod/uslugu (uvažavajući maksimalan broj rata prodajnog mjesta). Transakciju potvrđujete potpisom. 
U trenutku realizacije kupovine na rate VISA Classic karticom s odgodom plaćanja dovoljno je da od ukupnog limita potrošnje, koji Vam je dodijeljen po kartici, imate onoliko slobodnog dijela limita koji će biti jednak ili veći od iznosa jedne rate.
Zajednički okvir za sve kredite po VISA Classic kartici (obročna otplata, VISA 24 potrošački i VISA 24 gotovinski) je četverostruki  odobreni limit potrošnje po kartici, a maksimalno 10.000,00 KM.
U trenutku realizacije kupovine na rate UniCreditCard MasterCard / VISA revolving karticom potrebno je imati onoliko slobodnog dijela limita koji će biti jednak ili veći od cjelokupnog iznosa kupovine na rate.
Pogodnosti za korisnike kartica:
 • Jednostavnost i brzina korištenja usluge - na EFT POS terminalu Banke (bez dodatne dokumentacije i papirologije, autorizacije, čekanja u redu...);
 • Kupnja se obavlja bez zaračunavanja bilo kakvih dodatnih troškova, bez kamate i naknade;
 • Bolja kontrola financijskih sredstava (cjelokupni iznos se dijeli na odabrani broj rata);
 • Mogućnost kupnje proizvoda šireg asortimana veće vrijednosti;
 • Sigurnost transakcija (elektronski prijenos svih podataka).
kartica UniCreditCard,  kupovine na rate,transakcija,Obročna otplata bez kamata i naknada

Poticaj i isplateNa prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), kantonalna vlada će otkupljivačima mlijeka na ime podrške za otkup mlijeka u prvom kvartalu 2010. godine isplatiti  10.312,90 KM. 

Po ovoj odluci, Poljoprivrednoj zadruzi „Zenica“ za 49.573 litre mlijeka bit će isplaćeno 1.487,20 KM, a Udruženju žena „Usorsko-tešanjskog kraja“ za 294.191 litar mlijeka - 8.825,70 KM. 

Prerađivačima mlijeka Vlada ZDK-a odobrila je 34.088,04 KM na ime podrške za otkup mlijeka s područja kantona u prvom kvartalu 2010. 

Za 21 uzgajivača brojlera u ZDK-u, na ime premija odobreno je 64.958,80 KM, dok je kao poticaj za nabavku plastenika i staklenika za 39 poljoprivrednih proizvođača odobreno 127.359,60 KM. 

Asocijaciji organskih proizvođača ZDK-a, kao podrška za organizaciju manifestacije „Dani organske proizvodnje“ u Zenici, Zavidovićima, Visokom i Brezi iz kantonalnog budžeta bit će isplaćeno 4.500 KM.