Popularni postovi

Nova stara ideja za posao kod kuće


Ovo važi samo za one koji imaju dvorište a možda i malo zemlje.Riječ je pravljenu bestilja,pekmeza,ajvara i dr.Potrebno je imati kazan,kuhalo na plin ili na drva.

Bolji je na plin on košta  oko 50 KM kazan se može pozajmiti za početak.Za bestilj je potrebna šljiva,za ajvar crvena paprika,patliđan,paradajz i dr.

Zašto sve ovo da se piše?Zato što oni koji rade taj posao dobro zarađuju.Možete početi sa malo posla ali i malo zarade.Đem od bestilja je 7 KM,ajvar i do 10 KM tegla od 850 grama,uz ovo pravi se pekmez najbolji je od slatke (šećerne)repice on je 1 litar 15 KM kao i od slatkih jabuka-sumlije...

Podrazumijeva se da ste sve ono povrće posijali ili kupili na veliko pa je jeftinije nego na pijaci.A isplati se.Na primjer boca plina je 20 KM a može vam biti da napravite kazan pekmeza od slatke repice.
Znači napravili ste oko 12 litara pekmeza to je 180 KM a potrošili ste 20 za plin i  oko 50 za repicu ako ste je kupili,ostaje vam 110 KM to je za samo jedan dan rada,a prodaja će ići ovaj pekmez se ne može pokvariti,važno je da radite pošteno i mušterije će biti.

Pekmez od jabuka je još lakše praviti  jabuke se mogu naći puno jeftinije od repice samo je jeftiniji pekmez od jabuke i košta 8-10 KM.Ko misli da bi mogao ovo raditi nema što da čeka.
Ima onih koji ne prave ovo ništa ali sve ovo prodaju ,kupe na selu od domaćina i prodaju na pijaci ili određenom mjestu i opet su svi zadovoljni.

tags:posao kod kuće,

1 comment:

  1. A ako želite da započnete kućni posao bez ikakvih novčanih ulaganja, više informacija ćete videti na mom Google+ profilu

    ReplyDelete

PageRank Checker