Popularni postovi

Pilići ,donose novac



Uzgoj pilića i zarada:Evo jedne obitelji koja je jedna od malobrojnih  koja se bavi uzgojem pilića i koka nosilica. Premda se s peradarstvom do prije tri godine nikada nisu susreli,kada su probali novi posao ,sve se promijenilo.
 Prioritetna proizvodnja su im pilići kojih danas u uzgoju imaju oko 500 komada. Premda je početak bio težak, danas je ova obitelj zadovoljna prihodima koje ostvaruje prodajom pilića iz svog uzgoja.
 Po tovu jednog turnusa od 500 komada pilića, koji traje 42 dana, obitelj ima oko 7.000 kuna zarade, ako se ne računa potrošnja električne energije, vode i rada. 

Oni su time zadovoljni , ostvareni prihod od pilića odlična je dodatna zarada. O proširenju proizvodnje zasad ne razmišljaju jer je tržište vrlo nestabilno.

 Danas je cijena domaćih pilića 19 kuna, međutim zbog poskupljenja troškova uzgoja, odnosno hrane, bit ćemo prisiljeni podići cijenu. Uvjeren sam da ćemo uspjeti zadržati svoje stalne kupce i da nećemo imati problema s plasmanom kao što je bio slučaj na početku proizvodnje, kaže domaćin.
Osim pilića, obitelj na svojem imanju drži i trideset koka nosilica, a prodajom njihovih jaja dodatno upotpunjuju kućni proračun. Na dnevnoj bazi nesilice donesu 30-ak jaja, koje obitelj najčešće proda privatno.


tag:pilići,uzgoj pilića i nosilica,posao kod kuće,donosi novac, posao,tov pilića,

6 comments:

  1. a kako izgleda ako ih uzgajem za klanje? Kako se tu krecu cijenu?

    ReplyDelete
  2. An outstanding share! I've just forwarded this onto a colleague who had been doing a little research on this. And he in fact ordered me dinner due to the fact that I stumbled upon it for him... lol

    ReplyDelete
  3. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back in the future.

    ReplyDelete
  4. pilići za uzgoj, kaže jedan od vlasnika farme ,popiju danas oko pola litra vode,zato je dobro imati svoju vodu ili priključak na vodovod sa jakim pritiskom.

    ReplyDelete
  5. Onaj ko ima vlastite piliće za klanje cijena po kg u BiH je oko 5,5 KM.

    ReplyDelete
  6. digao sam kredit i napravio pilićaru hranim tuđe piliće i vraćam odrasle, kredit mi istiće za 6 godina ostaje mi u vlasništvo savremena pilićara a kredit vraćaju pilići.Život uz ovaj posao je veoma ugodan.

    ReplyDelete

PageRank Checker